Планински бициклизам


Планински бициклизам

Планински бициклизам постаје све популарнији спорт у Републици Македонији, где постоје буквално хиљаде теренских и вон-теренски (off-road) и крос стазе. Сваки планински клуб изнајмљује бицикле и организује регионалне бициклистичке планинарске туре и мање локалне туре. Као клубови, они такође подстичу развој бициклистичких рута широм Македоније, као и развој локалног туризма са историским и природним знаменитостима.


ПЛАНИНСКИ БИЦИКЛИЗАМ

Карактеристике Македоније

Дневне награде за ваш труд су величанствени видици кои вам заустављају дах и остају као визуелни подсетник на узвишене лепоте Македоније, планинских села са шармантне архитектуре сачуваном из прошлости, обилне флоре и фауне ендемичне за ових јединствених балканских планина и свеже као роса и чисте као кристала глацијална језера.

Бициклистичка култура за планински бициклизам

Бициклична култура у Македонији у последњих неколико година је у великом развоју. Стазе се раде и изван урбаних подручја, а интересовање за планински бициклизам је у енормном порасту. Неке стазе у планинама су дуже и од 30 км.


ПЛАНИНСКИ БИЦИКЛИЗАМ

Планински бициклизам на Галичици

Галичица је дивно место за планински бициклизам. Стаза испуњава критеријуме и за возаче почетнике и за искусније. Вожња по овој стази возачима пружа незабораван поглед на Охридском Језеру , на потегу од Охрида до Крстеца фазе 1-3, са изгледом који остаје заувек у сечању. Остатак стазе пролази дуж планинског платоа покривеном траве. Обиље разноврсне флоре и занимљивих рељефних облика додатно повечавају задовољство у вожњи.


ПЛАНИНСКИ БИЦИКЛИЗАМ

Планински бициклизам у Маврову

Једна од најлепших планинских бициклистичких стаза налази се у Националном парку Маврово. Како каже њено име, стаза нуди фантастично искуство уз уживање у најлепшим пејзажима и панорамама у парку. Полазна тачка је изнад села Леуново на подручју места Студенче, где се ова кружна стаза формално завршава. Међутим, с обзиром на чињеницу да у парку има развијену мрежу стаза за планински бициклизам, почетак па и крај туре може да се прилагоди у складу са жељама и подацима из мапе.

Вечина стазе иде по јаким и широким земљаним путем који на подручју из села Леуново до меснсоти Батковица, као и до месности Царевец до Маврово, налази се у шуми, а остатак је у зони пашњака где доминирају предивни пејсажи и панораме . Део стазе поклапа се са локалним асфалтним путевима. Оријентација дуж стазе је једноставна, а поред ње има много ознака и путних знакова који јасно показују пут. На четири до пет места дуж стазе налази се вода за пиче. Угостителски објекти налазе се уз језеро Маврово. Техничке тежине су умерене.ПЛАНИНСКИ БИЦИКЛИЗАМ

Promote your Service

Activity

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.