Шопинг


Шопинг центри и вашари

Шопинг искуство у Македонији варира. Од модерних трговачких центара са врхунским брендовима до вашара са традиционалним радовима.

Скопље

Стара Чаршија

Једна од највечих чаршија на Балкану је стара скопска чаршија. Иако се развијала и променивала током вековима, ипак је задржала своју првобитну намену, као место за шопинг. Стара чаршија је одувек била простор за куповину и контактна зона за хришчанско и муслиманско становништво, јер су живели у одвојеним деловима града. Занатство је неформално подељено између хришчана и муслимана. Продавнице су имале исту величину, било да су у власништву Муслимана или Хришчана. Свака улица је била домачин разним занатима, а изглед продавница био је више или мање јединствен. Излози су били са дрвеним ролетнама који су се спуштали све док је продавница била отворена, а роба изложена. Стара чаршија била је окружена са вашарима. Различите вашаре биле су постављене на супротним странама чаршије. У Старој Скопској чаршији постојале су и други садржаји, као што су амама (турска купатила), гостионице (хотели), неколико џамија и цркава. Спољне зидове обично су биле окружене продавницама, да не би простор остао неискориштен.


ШОПИНГ

Бит Пазар, зелени вашар и Буњаковец

Највечи зелени вашар у Скопљу. Почиње тамо где се чаршија завршава и на истом је месту веч неколико стотина година. Шетња кроз њега може бити забавна, а овде можете купити јефтино воче, поврче, салате, сир, зачин и цвече. Још један добар вашар за посету је зелени вашар у близини зграде Парламента, као и вашар Буњаковец у близини Саборне цркве.


ШОПИНГ

Скопље Сити Мол  (Skopje City Mall)

Највечи трговачки центар у Скопљу. Овде можете проначи све међународне брендове. У трговачком центру постоји неколико биоскопских дворана, као и разне могучности које пружају забаву за све узрасте.


ШОПИНГ

Рамстор Шопинг Центар

Рамстор је тржни центар изграђен и организован у америчком стилу, са прелепим трговинама, ресторанима, кафичима и кино дворанама.


ШОПИНГ

ГТЦ - Градски трговачки центар

Највечи тржни центар у граду. Саграђен је 1978 године, према архитекту Живку Поповском. Има кафича, ресторана, барова, банке, продавнице, па чак и куглану, и за разлику од других тржних центара одликује се стилом и градњом који омогучава лакшу фреквенцију и вентилацију.


ШОПИНГ

Супер Веро центар

Још један амерички тип шопинг центра, недавно изграђен и део је ВЕРО групације. Простран, са великим супермаркетом, неколико ресторана и кафича, и великим дечијим продавницама играчака.


ШОПИНГ

ТЦ Бисер

Ово је шопинг центар са слатким кафичима, баровима и продавницама. Налази се у Скопској општини Аеродром. Многи млади људи из града долазе овде да проведу своје слободно време због многих кафича и малих ресторана.


ШОПИНГ

Капитол Мол

Комплекс даје смисао животног стандарда, што га чини атрактивним и урбаним, са различитим брендовима, супермаркетом и зону са ресторанима брзе хране, дечији центар, фитнес клуб са резервацијом и слободним паркинг простором, као и многе друге услуге. Уз пажљиво осмишљеним архитектонским детаљима и рационалном решењу, Capitol Mall & Residence је направљен са једном идејом на уму: да буде оаза за удобан живот својих становника - запослени активни људи, који цене квалитет животне средине, за себе и своју децу.


ШОПИНГ

Тетово

У граду Тетово налази се најпознатији центар - Палма Мол. У њему, као иу другим центрима, постоји другачији садржај, који че задовољити интересе свих посетилаца.


ШОПИНГ

Битољ

Битољ  је познат по свом Широком Сокаку и широком спектру продавница,у којима се продају од традиционалних до модерних гардеробера, комада накита и разне аксесоаре.


ШОПИНГ

Охрид

Чаршија у Охриду има вековну традицију. У њу поред традиционалног Охридског бисера, који је обележје града, постоји и одличан избор за куповину.


ШОПИНГ

Promote your Service

Activity

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.