Arritja me tren

 

 

Trenat në Maqedoni

 

Maqedonia ka të zhvilluar një sistem të mirë hekurudhor. Ajo lidhet me Kosovën dhe me Serbinë në veri, dhe me Greqin në jug. Të gjitha linjat e brendshme janë të operuar nga Hekurudhat e Maqedonisë (Hekurudhat e Maqedonisë, MZ). Stacioni kryesor është në Shkup.

 

 

Rrjeti hekurudhor i Maqedonisë

 

Shum vizitorë do të udhëtojn nëpërmjet linjës kryesore, në veri / jug lidhja hekurudhore mes të Beogradit (Beograd në gjuhën serbe) dhe Selanikut në Greqi, duke ndaluar jashtë në Shkup, kryeqytetin e IRJ të Maqedonisë me një popullsi prej 600,000.

 

 

Lidhjet kryesore brenda Shkupit:

 

në Tetovë, Gostivar dhe Kërçovë, në perëndim
 
në Vollkovë në veriperëndim
 
në Kumanovë dhe Tabanovcit në veri
 
në Sveti Nikollë, Shtip, Koçan dhe në lindje
 
të Velesit, Negotinës dhe Gjevgjelisë në jug - juglindje
 
për Bogomilla, Prilep dhe Manastir, në jugperëndim.

 

Kryesore në veri - line në jug nga Nishi në Serbi në portin e Selanikut në Greqi në detin Egje (Korridori X), kalon nëpër Kumanovë, Shkup, Zelenikovë, Veles, Negotinë, Demir Kapi, Miravci dhe Gjevgjeli.
 
 
 
Trenat brenda qyteteve, Lidhje Kumanovë, Shkup, Zelenikovë, Veles, Negotinë (Kavadar), Demir Kapi, Miravci (Vallandovë) dhe Gjevgjeli (Bogdanci) me Serbinë dhe Greqinë.
 
 
 
Vizitoni kompanin kombëtare hekurudhore: http://www.mzi.mk/al/
 
 
 
Biçikletat janë të lejuara në disa trena. Paraprakisht do të ju duhet që të bleni një biletë.

 

Promote your Service

Activity

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.