Kriva Palanka

 

Kriva Palanka

Kriva Pallanka u formua në v.1633 si një vend - rrugë që çoi në Bullgari dhe qëllimi ishte për të mbrojtur kalimin përmes përroit të Kriva Palankës. Në fillim, qyteti kishte një funksion strategjik për të mbrojtur rrugën nga plaçkitjet. Në shekullin e 17-të, paralelisht me zhvillimin e minierave në Kratovë, Ku ishin minierat e zhvillimit me intensitet më të ulët në Kriva Pallankë. Hekuri ishte transportuesi në Kriva Pallankë, ku ndërtoheshin objekte të ndryshme. Artizanti bleksmith ishte një profesion i madh i popullatës në XVIII dhe në shekujt XIX.
 
Rritja më intensive ishte tregu pas Luftës së dytë Botrore kur qyteti u ygjerua territorialisht dhe qytetërisht. U reflektua në rritjen e popullsisë : nga afërsisht 2000 banorë në vitin 1948 deri 12000 banorë në vitin 2002.
 
Bujqësia dhe industria kanë role të rëndësishme në ekonominë. 33 vendbanime Përkasin qytetit dhe fushës Kriva Pallankë.Kjo ka një rol të një qendre ekonomike, kulturore dhe industriale dhe për Termo linjë kryesore të trafikut që kalon nëpër këtë qytet kufitar është e lidhur autostrada Kumanovë-Stracin-Kriva Pallankë -Deve Bair -Kyustendil (Bullgari).

 

Promote your Service

Activity

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.