Ngjitje

 

Ngjitje

Me një zonë malore që mbulon mbi 80% të territorit të saj, Maqedonia është një destinacion për ecje me një potencial të madh! Turne tona janë bërë në tri fusha të mahnitshme:
 
Shkup - ka bollëk të ngjitjeve në afërsi të Shkupit, në malet e Karadakut të Shkupit, Vodno, kanionin Matka dhe Karadžića.
 
Shar Mountain - Malet Shar kanë një sipërfaqe totale prej 1600 km. 56,25% e asaj zone është në Republikën e Maqedonisë, 43,12% në Serbi, dhe 0,63% në Shqipëri. Ka tre fusha Zhupën e Sirinicës, Vraca dhe Rudoka. Sistemi është rreth 80 km i gjatë dhe 10-20 km i gjerë. Masivi malor është formuar në periudhën terciare. Pjesët më të sipërme të maleve janë ngrirë me sasi të mëdha të akullit dhe borës. Sipas enciklopedi kryesore evropiane, zona kompakte me bar në Mali Sharr është i pakrahasueshëm me ndonjë varg malor në Europë. Maja më e lartë është Mt. Titov Vrv (2,748 m).
Mavrovë - "Mavrovë" Park Kombëtar me peisazhet e saj, liqene dhe pyje, është një nga zonat më të bukura në Maqedoni. Që përfshin një territor prej 73.000ha, zona Mavrova është parku më i madh kombëtar në vend. Maja më e lartë është Mt. Medenica (2,163 m).

 

 

 

Lexoni këtu më shumë për shtigje në Maqedoni

Shtigje të mira Malore në Maqedoni

Promote your Service

Activity

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.