Планинско колоездене


Планинско колоездене

Планинското колоездене става по-застъпен спорт в Република Македония, където има буквално хиляди полеви (off-road) и крос пътеки. Всеки планински клуб предлага под наем велосипеди и организира регионални обиколки по планинско колоездене и по-малки местни обиколки. Като клубове, те също насърчават развитието на велосипедни алеи в цяла Македония, както и на местния устойчив туризъм за историческите и природните обекти, които представляват интерес.


ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ

Особености на Македония

Дневните награди за вашите усилия са великолепни гледки, които спират дъха и остават като визуално напомняне на възвишената красота на Македония, на планинските села с очарователна архитектура, съхранени от миналото, изобилието на флора и фауна, ендемични за тези уникални балкански планини, и свежи като роса и бистри като кристал ледникови езера, които заслепяват ума.

Велосипедна култура за планинско колоездене

Велосипедната култура в Македония процъфтява през последните години. Велосипедни алеи се правят и извън градските райони, а интересът за планинско колоездене е изключително растящо. Някои пътеки за колоездене в планината са дълги повече от 30 км.


ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ

Планинско колоездене на Галичица

Галичица е чудесно място за планинско колоездене. Пътеката отговаря на критериите, както на колоездачите, които правят първоначалните стъпки, така и на по-опитните. Изкачването на тази пътека предлага на участниците незабравима гледка към Охридското Езеро, на пътя от Охрид до Кръстец, отсечката 1 - 3, поглед, който вечно остава в паметта. Останалата част от пътеката е проследен по планинско плато с тревна покривка. Изобилието от разнообразна флора и интересни форми на релефа допълнително повишават удоволствието от колоезденето.


ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ

Планинско колоездене в Маврово

Една от най-красивите пътеки за планинско колоездене е в Национален парк Маврово.. Както казва името му, пътеката предлага фантастичен колоездачен опит с удоволствие в най-красивите пейзажи и панорами в парка. Отправната точка е точно над селото Леуново в местността Студенче, където и официално приключва тази обикаляща пътека. Но, с оглед на това, че в парка има развита мрежа от пътеки за планинско колоездене, началото и края на обиколката може да се приспособят според желанията и данните от картата.

По-голямата част от пътеката се простира по твърд и широк черен път, който в частта от селото Леуново до местността Батковица, както и от местността Царевец до Маврово, се намира в гора, а останалата част е в зоната на пасища, където преобладават красиви пейзажи и панорами. Част от трасето съвпада с местните асфалтови пътища. Ориентацията по трасето е лесна и по него има много маркировки и пътни знаци, които ясно показват пътя. На четири до пет места по пътеката има питейна вода. Заведения за хранене се намират само край езерото Маврово. Техническите трудности са умерени.ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ

Promote your Service

Activity

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.