Парапланеризъм


Парапланеризъм в Македония

Република Македония е едно от най-атрактивните места за парапланеризъм в света. Непокътната страна, храна, която се запомня и приятно сместаване на пилотите. Очарователни планини с повече върхове над 2500 метра и големи долини наоколо, с редовни пътища до всяка тревна повърхност, за излитане. Македония е идеален избор за любителите на по-екстремните спортове, жадни за приключение и много адреналин.


ПАРАПЛАНЕРИЗЪМ

Македонското небе е рай за парапланеризъм

Това, което всеки млад човек иска, е да се озове в пространството, което го заобикаля. Парапланеризмът го позволява това, близостта до природата и превръщането на съня в реалност. Парапланеризмът като рекреационен, състезателен и приключенски спорт е широко разпространен в цялата страна. При посещение на клубовете в Скопие, Прилеп, Маврово и Крушево, ще получите пълно оборудване и професионални водачи за този спорт. Македонските планини са подходящи за излитане, а долините и низините осигуряват безопасно и удобно кацане. Тези региони имат невероятни пейзажи, които със сигурност заслужават да се видят.


ПАРАПЛАНЕРИЗЪМ

Един от най-добрите европейски и световни местоположения за парапланеризъм е нашият най-висок град Крушево. Уникалните климатични условия, планинските хребети и широките долини позволяват да се поставят предизвикателни и дълги таскове на състезанието. Най-атрактивно е мястото за излитане на "Мечкин Камен". На надморска височина от 1420 м с изглед изток-североизток към долината Пелагония.


ПАРАПЛАНЕРИЗЪМ

Небето над Македония е изпълнено с дракони

Благодарение на Авиационната Федерация на Македония в нашата страна се провеждат големи състезания, които поставят Македония на картата на желаните дестинации за спортисти и любители на свободно летене и парапланеризъм от Европа и целия свят. Това е чудесна възможност за популяризиране на страната ни не само като туристическа, но и като дестинация с отлични условия за свободно летене, особено за организиране на състезания на високо ниво.

АФМ с Аероклубовете разполага с пет (5) спортни летища в Скопие, Куманово, Щип , Прилеп и Битоля в рамките на които функционират авиационни училищни центрове. В петте Аероклубове се извършва обучение на ракетни и въздушни моделисти, ветроходци, парашутисти и пилоти на моторни самолети. Обучението по парапланеризъм се провежда в рамките на няколко клубове за парапланеризъм, членове на Авиационната федерация.ПАРАПЛАНЕРИЗЪМ

Promote your Service

Activity

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.