Активности


Активности у природи

Уз планинско подручје које покрива 80% своје територије, Република Македонија нуди јединствена искуства и активности. Вечина њих одвија се на отвореном, због могучности које нуди природа.


АКТИВНОСТИ

Потенцијал за активности

У Македонији постоје планине и долине, али и бројне реке, језера, печине, клисуре, кањони ... Чак 8% територије земље су планине, а 20% је равна и ниска земља. Најмања висина је у Ђевђелију , 44 метара надморске висине, а највиша је врх Кораб са 2764 метара надморске висине. Иако је континентална земља, Македонија има 16 планина вече од 2000 м и више од 50 језера. Климатски услови су повољни и омогучавају посету важнијим локацијама током целе године.


Земља је богата различитим биљкама и фауном. Постоје пејсажи са дивном вегетацијом, густим шумама, ендемским биљкама и врстама, ретких инсеката и животиња, птица, гмизаваца и различитих врста риба.


АКТИВНОСТИ

Места за активности

Излети су подељени у три невероватна подручја:

  • Скопље – са великим бројем пешачких стаза у близини Скопља, планине Скопска Црна Гора, Водно, Кањон Матка и Карађица.
  • Шар Планина - Шар Планина има укупну површину од 1.600 км. 56,25% од те површине је у Републици Македонији, 43,12% у Србији и 0,63% у Албанији.
  • Маврово - Национални парк Маврово са својим пејсажима, језерима и шумама, један је од најлепших места у Македонији. Са површином од 73.000 ха (хектара), регион Маврово је највечи национални парк у земљи. Највиши врх је планина Меденица (2.163 м). Отворите тајне Македоније и осетите традицију нашег народа путујучи кроз природу, пењање на стрме стјеновите земље, густе шуме, бескрајне равнице, гребене, врхове ....

АКТИВНОСТИ

Активности у равници

Постоје три равнице Сиринич, Врача и Рудока. Систем је дугачак 80 км и широк 10 - 20 км. Планински масив је формиран у терцијером. Највиши делови планина су замрзнути са огромним количинама леда и снега. Према водечим европским енциклопедијама, компактне травнате површине на планини Шар Планина су неупоредива са било којим другим планинама у Европи. Највиши врх Шаре је Титов Врв (2.748 м).


АКТИВНОСТИ

Активности:

Национални Паркови

Пешачење

Планински бициклизам

Јахање

Кајак

Велосипедизам

Пливање

Једрење

Параглајдинг

Скијање и сноуборд

Активности

Планинске Активности

Ловни Туризам


Promote your Service

Activity

Add up to 3 images.

Validation code:
Enter the code above here :

Can't read the image? click here to refresh.